Je kent ze vast wel! Die prachtige plaatjes van Dubai. Mooie stranden, warm weer en moderne voorzieningen, het ziet er werkelijk geweldig uit. Wanneer je serieus overweegt om te verhuizen naar Dubai, is het goed de voordelen en de nadelen eens goed om een rijtje te zetten.

Verhuizen naar Dubai, wat maakt het aantrekkelijk?

Voor veel mensen die naar Dubai verhuizen is de werkgelegenheid een belangrijke reden. In dit land zijn volop mogelijkheden om geld te verdienen. De belastingregels zijn heel anders opgesteld dan in Nederland en vele andere Europese landen. Ook is voor mensen met veel eigen vermogen aantrekkelijk.Het klimaat en de natuur spreken veel mensen aan. Een prachtig huis met vaak een zwembad in een land vol mogelijkheden, wie wil dat nu niet. Kortom er zijn volop redenen om te verhuizen naar een land als Dubai!

De nadelen van een verhuizing naar Dubai

Ondanks de vele pluspunten van een verhuizing naar Dubai, zijn er ook overwegingen om het vooral niet te doen. Verhuizen naar het buitenland betekent je vertrouwde omgeving achterlaten. Niet meer even langs bij je naaste familie en vrienden. De moderne technologie maakt communicatie op afstand heel eenvoudig, maar het blijft anders dan een nabij fysiek contact. Dat is echt iets waar je tegen moet kunnen. Daarnaast heeft Dubai een andere cultuur. Het land kenmerkt zich door diverse Westerse invloeden, maar de originele identiteit is de Islamitische cultuur. Met name voor Westerse vrouwen die in het land komen wonen, kan dit behoorlijke wennen zijn. Dubai staat naast al zijn rijkdom ook bekend als het land waar de mensenrechten van de mensen minder hoog op de economische ladder niet altijd worden gerespecteerd. Dit kan principes een reden zijn om niet in dit land te gaan wonen.

 

Wat komt er allemaal kijken bij internationaal verhuizen?

Helaas is een verhuizing naar het buitenland niet eenvoudig. Zo komt er de nodige administratie bij kijken. Er moet een woning worden geregeld. Wanneer er kinderen meeverhuizen is er nog meer te regelen. Denk bijvoorbeeld aan een goede school in het nieuwe land. Veel van deze zaken zoek je uit op afstand of door een aantal keer heen en weer te reizen. Al met al is het vaak niet eenvoudig om internationaal verhuizen te regelen. Gespecialiseerde verhuisbedrijven kunnen je hierbij van dienst zijn. Zij hebben ervaring op dit gebied, waardoor het geheel een stukje minder ingewikkeld wordt. Ook zijn er de nodige mensen je voorgegaan met een soortgelijke verhuizing. Via blogs geven zij je graag tips ter voorbereiding op je verhuizing!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *